Voordeur kopen? Check deze waardevolle tips

Een voordeur gaat tientallen jaren mee. Daarom is het belangrijk dat wanneer je een nieuwe voordeur gaat kopen goed nadenkt over waar de deur aan moet voldoen. In dit blogartikel delen we een aantal waardevolle tips met je die je op weg kunnen helpen.

Aluminium of hout?

De meeste mensen hebben een houten voordeur. Maar dat is niet altijd de beste keuze. Hout is namelijk een natuurproduct waardoor het krimpt en uitzet. Daardoor sluit de deur niet altijd even goed af en kan er bijvoorbeeld tocht naar binnen komen. Bovendien moet een houten deur eens in de paar jaar geschilderd worden om het hout tegen de weersinvloeden te beschermen

Een voordeur gemaakt van aluminium heeft deze nadelen niet. Dat zorgt niet alleen voor meer wooncomfort, maar ook voor een besparing op de onderhoudskosten. Bedenk dus goed waar jij waarde aan hecht en weeg de voor-en nadelen van de verschillende materialen af.

Voordeuren en isolatiewaarde

De isolatiewaarde van een voordeur geeft aan hoe goed de deur isoleert. Het is goed om te beseffen dat niet iedere deur even goed isoleert. Zelfs als ze van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. De isolatiewaarde van een deur wordt uitgedrukt in een zogenoemde ‘RC-waarde’. Hoe hoger de waarde, hoe beter de isolatie.

De isolatiewaarde is extra belangrijk als je besluit om voor een aluminium voordeur te kiezen. Bekijk dit overzicht van aluminium voordeuren maar eens en zie dat de RC-waarden verschillend zijn.

Voordeuren en sloten

Naast de voordeur zelf, zijn de sloten van belang die bij de deur worden geleverd. Lang niet iedere voordeur wordt namelijk met goed deurbeslag afgeleverd. Waar je op moet letten is dat je SKG-3 sterren cilinders in je deur krijgt. Dit type cilinders hebben kerntrekbeveiliging. De beveiliging zorgt ervoor dat een inbreker niet met een schroef de cilinder uit je deur kan trekken.

De uitstraling van de deur

Wanneer je een keuze hebben gemaakt voor aluminium of hout, de isolatiewaarde van de deur hebt gecontroleerd en een voordeur met goede sloten hebt gevonden, is het zaak om naar de uitstraling van de deur te gaan kijken.

Wil je bijvoorbeeld ramen in de deur? En zo ja, welke vorm moeten die dan hebben en hoeveel ramen moet er in de deur zitten? En moet er een brievenbus in de deur worden verwerkt of juist niet? Dit zijn allemaal vragen die te maken hebben met de uitstraling van je voordeur. 

Zowel voor houten voordeuren als voor aluminium voordeuren zijn is er veel mogelijk om de gewenste uitstraling aan je voordeur kunt geven. En dat is maar goed ook. Want enerzijds moet je deur natuurlijk functioneel in orde zijn, maar een mooie uitstraling is ook belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *