Milieubewust met de kachel van nu!

In het verleden vertrouwden veel huizen op houtkachels voor de warmte in huis. Pellet kachels zijn opnieuw populair en bieden een handig alternatief voor hout met behoud van hetzelfde niveau van warmteafgifte. Door het gebruik van een soort zaagsel – ook wel pellets genoemd – wordt de pellet kachel voorzien van brandstof. In tegenstelling tot de houtkachel werkt deze kachel op stroom. Met dit duurzame alternatief draag je bij aan een schonere wereld!
Deze moderne kachel heeft veel voordelen. Het is niet alleen duurzaam, maar levert ook een hoog rendement van 90%.  Ook is er geen schoorsteen nodig en is de installatie vrij eenvoudig. De bouwkundige ingrepen vallen dus reuze mee ten opzichte van een houtkachel! Naast het installatiegemak is de kachel ook makkelijk bedienbaar met een afstandsbediening. Er zijn zelfs soorten die door middel van een SMS aan en uit te zetten zijn.

Jouw aandeel aan een duurzamere wereld!

Ondanks dat er stroom verbruikt wordt, verbruikt een cv-ketel meer stroom. Daarnaast ben je onafhankelijk van de prijsschommelingen van gas. Wel dient er gedacht te worden aan de opslag van pellets. Indien de pellet kachel als vervanger van een houtkachel wordt aangeschaft is dit echter geen probleem. Hout neemt meer ruimte in de pellets. Door de keuze voor een uitstoot verminderen de kachel draag je bij aan een schoner milieu! Door houtpellets als brandstof ontstaat er minder CO2-uitstoot ten opzichte van een verwarming op aardgas. Niet alleen draag jij je steentje bij aan het realiseren van een wereld met minder uitstoot, ook ben jij goed voorbereid op de maatregelen van de toekomst. In 2030 moet de uitstoot in Nederland drastisch lager zijn. Om dit te realiseren moeten er is Nederland de nodige maatregelen getroffen worden. Al jaren zijn er plannen en initiatieven om woningen duurzamer te maken, met de aanschaf van een schonere kachel loop jij een stap voor op eventuele wettelijke verplichtingen. 

Waar moet je rekening mee houden?

De aanschafprijs varieert per model, de gemiddelde prijs voor de gehele aanschaf ligt rond de 4.000 Euro. Als je kiest voor een volledige vervanging van de cv-ketel, ligt de aanschafprijs nog 30 procent hoger. Er komen steeds meer aanbieders op de markt, wat mogelijk zal leiden tot het vinden van een leuke korting. Daarnaast is het ook mogelijk om een tweedehands versie aan te schaffen. Als je voor deze optie gaat, is het raadzaam om na te gaan hoe het met de garantie zit. Doorgaans zit er vijf jaar garantie op een kachel. Als je niet op de hoogte bent van de verstreken garantie, zou dit zomaar een financiƫle tegenvaller kunnen betekenen. Bij een gloednieuwe aanschaf ben je in ieder geval vijf jaar verzekerd van garantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *