Ga voor een duurzaam interieur

Een modern interieur is een duurzaam interieur. Steeds meer mensen verduurzamen niet alleen hun woning, maar ook het interieur. Denk aan; een tafel gemaakt van gerecycled hout, een refurbished tweezitter of een gehuurde vriezer. Een vriezer huren? Ja, dat kan tegenwoordig. Door spullen te huren in plaats van te kopen ben je duurzaam bezig. Is huren iets voor jou? Lees verder en ontdek de verschillen tussen huren en kopen.

Abonnementen voor thuis
De meeste mensen hebben wel een abonnement of 2 op iets. Netflix, de krant, HelloFresh. Allemaal voorbeelden van producten en diensten die de meeste mensen huren voor thuis. En hoewel deze abonnementen volledig ingeburgerd zijn, is dat nog niet het geval voor abonnementen op kleding en huishoudelijke apparaten. Terwijl dit juist heel duurzaam, zorgeloos en betaalbaar is. Huren of een abonnement is dus echt het overwegen waard.

Voordelen van een abonnement
Met een abonnement krijg je een product in bruikleen, hulp van experts bij problemen en in veel gevallen zelfs een vervangend product als de jouwe stuk is. Voor dit alles betaal maandelijks 1 totaalprijs. Je hebt dus niet te maken met extra servicekosten of een verlopen garantietermijn.

Met een abonnement op kleding, meubels of huishoudelijke apparaten heb je:

 • 100% garantie zolang het abonnement loopt.
 • Geen (hoge) aanschafkosten.
 • Geen zorgen om reparaties en vervanging. Dat regelt het verhuurbedrijf.
 • Geen spaarpotje meer nodig voor reparaties of vervanging.
 • De mogelijkheid om extra duurzame, innovatieve en vaak dure spullen te gebruiken.

De voorwaarden kunnen per bedrijf verschillen. Het is slim om dit vooraf goed te checken.

Nadelen van een abonnement

 • Er valt weinig te kiezen, er is vaak een selectie gemaakt.
 • Er is een minimale looptijd.
 • Het verhuurbedrijf blijft eigenaar; zit de levensduur erop? Dan refurbished of recyclet dit bedrijf het product. Dit is dan wel weer heel duurzaam.

Voordelen van kopen

 • Er valt veel te kiezen, jij maakt de selectie.
 • Je bent op lange termijn goedkoper uit.
 • Je bent eigenaar; dus jij bepaalt wat er met het product gebeurt als het kapotgaat.

Nadelen van kopen

 • Reparaties en vervanging moet je zelf regelen en betalen.
 • Je betaalt zelf de (hoge) aanschafkosten.
 • Je moet geld sparen voor reparaties of vervanging.
 • Een product heeft vaak maar 2 jaar garantie.
 • Het is milieuonvriendelijk.

Wanneer kies je voor een abonnement?

 1. Geen geld
  Soms komt het financieel gewoon even niet uit om een nieuwe vaatwasser of bank te kopen. Dat kan iedereen gebeuren. Met een abonnement heb je binnen no-time een energiezuinige vaatwasser of mooie bank in huis voor maar een paar tientjes per maand.
 1. Geen stress
  Je hebt liever geen stress als je laptop, bank of vriezer kapotgaat. Heeft de wasmachine kuren? Dan ga je je saldo checken voor het geval je een nieuwe moet kopen. Of je gaat op zoek naar een monteur. Het liefst een betrouwbare en eentje die meteen kan. Dit kost tijd en geld en zorgt voor stress.

 2. Tijdelijk nodig
  Je hebt het product maar tijdelijk nodig. De aanschafkosten haal je er niet uit. Bijvoorbeeld als je voor het eerst op kamers gaat of als voor werk ergens tijdelijk gaat wonen.

 3. Gedeelde woning
  Deel je een woning met iemand anders dan je gezin? Bijvoorbeeld in een studentenhuis. Dan is het vaak niet waard om veel geld neer te tellen voor een nieuwe wasmachine die je na afloop toch niet mee mag nemen.
 1. Besparen
  Tijd, energie, water. Noem maar op. Via een abonnement gebruik je namelijk een extra energiezuinig en innovatief product. Zo lever je meteen een bijdrage aan een schonere planeet en daalt, als het goed is, de energie- en waterrekening.

Abonnementen zijn milieuvriendelijker
Huren of een abonnement is beter voor het milieu dan kopen. De meeste verhuurbedrijven knappen gebruikte spullen na verhuur op of ze recyclen de onderdelen ervan. Zo hoeven er minder nieuwe producten gemaakt en vervoerd te worden. Plus er belandt minder op de afvalberg, want producten worden niet weggegooid. Ben je eruit en ga je een wasmachine, bank of vaatwasser huren? Slim! Door te huren doe je iets goeds voor jezelf en onze planeet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *