Bespaar tips: je huis inrichten

Als je een nieuwe woning hebt gekocht, dan is het belangrijk dat je deze een beetje leuk inricht. Soms kan dit prijzig zijn, waardoor het geen slecht idee is om een beetje te besparen op de inrichting en om bepaalde uitgaven uit te stellen zolang je de belangrijkste basisspullen maar hebt. Het verbouwen of inrichten maakt je spaarrekening er niet vrolijker op, daarom kun je de inrichting beter wat goedkoper doen. Gelukkig hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om een huis op een budgetvriendelijke manier in te richten. In deze blog kun je een paar handige tips lezen.

Gebruik de spullen die je al hebt

Het klinkt logisch: de spullen gebruiken die je al hebt. Als je nog spullen uit je vorige huis hebt, zoals bijvoorbeeld salontafels, dan kun je deze prima een plekje geven in je nieuwe huis. Je hoeft deze dan niet nieuw aan te schaffen. Je kunt echter ook tegen het probleem aanlopen dat je oude meubels niet in je nieuwe decor staan. Je kunt je meubels dan prima een beetje pimpen en ze een nieuwe lak geven of een andere hoes erom doen. Als het item dan nog steeds niet bij je smaak past, dan kun je hel altijd nog ruilen of verkopen.

Verkoop spullen die je niet (meer) gebruikt

Als je nog een oude bank hebt uit je studententijd die je niet meer mooi vindt dan hoef je je niet verplicht te voelen om hem in je nieuwe huis te zetten. Als je hem verkoopt kun je de opbrengsten namelijk goed gebruiken voor een meubelstuk die je wel in je huis wilt hebben. Ook kun je eventueel inventaris overnemen van de vorige bewoners. Verder kun je alles verkopen wat je niet meer gebruikt op sites als Marktplaats, van gordijnen, loungestoelen en keukengereedschap.

Koop tweedehands spullen

Marktplaats is niet alleen een goede plek om dingen te verkopen, want je kunt er ook ontzettend veel meubels kopen voor een zacht prijsje. Denk aan meubels, verlichting, decoratie, tegels, verf en laminaat. Als je op zoek bent naar een fauteuil goedkoop dan is Marktplaats vaak een goede raadgever. Ook zijn er sites waar je gratis spullen kunt vinden, zoals gratisaftehalen.nl of gratisoptehalen.nl. Vaak moet je hier wel goed zoeken en de bomen door het bos kunnen zien, maar als je goed bent in spullen opknappen zit er zeker iets leuks voor je tussen.

Koop bij de kringloop

De kringloop is niet alleen perfect om spullen heen te brengen die je niet meer nodig hebt maar ook handig als je er goedkoop nieuwe meubels of andere spullen wilt scoren. De kringloop staat vol met prachtige spullen die een tweede leven willen. Het is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Soms is het mogelijk om een kringloop via de mail of telefoon te benaderen en hen te vragen naar bepaalde spullen, zoals bijvoorbeeld een witte salontafel. De kringloop belt je dan als ze een soortgelijk voorwerp binnenkrijgen.

Ga op zoek naar outlets en koopjeshoeken

Als er een bepaalde winkel is waarvan je de spullen mooi vindt maar waar alles duur is, dan kun je nakijken of ze een outlet hebben. De kans is groot dat deze outlet op dezelfde locatie als de winkel of dat hij niet altijd open is. Google is je beste vriend op het gebied van outlets en koopjeshoeken vinden. De outlet van Fonq is een aanrader omdat je hier makkelijk kunt sorteren op verschillende spullen. Verder hebben grote zaken als Ikea vaak een koopjeshoek. Hier staan meestal spullen die als showmodel gebruikt zijn of spullen die besteld zijn maar nooit door de koper zijn opgehaald. Vaak is er niks mis met deze spullen en kun je er een hoop geld mee besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *